Plameňáci si ze sportovního turnaje v Lanžhotě odvážejí pohár

SAM_5965

Slunnou sobotu 3. října si naši Plameňáci zpříjemnili na lanžhotském hřišti Na Pastvisku. Odehrávala se tam totiž akce s názvem Okresní sportovní fight. Šlo o netradiční okresní setkání. Na tom posledním jsme hráli už před pěknou dobou! Oddíly z Mikulova, Břeclavi i Lanžhota změřily své síly v pěti sportech – fotbalu, branballu, lakrosu, vybíjené či ringballu.

Setkali jsme se již před osmou na břeclavském vlakovém nádraží. Malý motorový vláček praskal ve švech, když uháněl po kolejích směrem Lanžhot a paní průvodčí se s úsměvem divila, jak to že naráz může jet tolik pasažérů (s námi vyrazily i holky z Trávy a skauti z Mikulova).

Turnaj začal slavnostním nastoupením oddílů, představily se sporty a jejich rozhodčí, doladily se technické záležitosti a zapěla se skautská hymna. Poté už následovalo 9 zápasů po půlhodině. Soutěžilo se ve dvou kategoriích – mladší a starší. Ve dvanáct hodin jsme měli pauzu na oběd, na nákup drobných sladkostí u Poplety nebo na terénní golf podél hřiště. Den to byl namáhavý, ale zato smysluplně strávený. Výsledkem bylo prvenství v obojích kategoriích a putovní pohár pro náš oddíl.

Organizačně vše klapalo, hlavním pořadatelem byl lanžhotský oddíl Bantuové, zdravotníka pak vykonával Hugo Boss z Mikulova. Tento pilotní ročník se všem líbil a už se těšíme na ten budoucí v Břeclavi nebo v Mikulově.

Ovšem pro vlčata akce pokračovala přespáním ve staré škole. Před večeří si zahráli pár kolektivních her s děvčaty z V Trávě. Poté, co došel Klikouš, ještě hráli městskou „orgánovou“ večerní hru. Někteří jsme usnuli u humorné pohádky Mikulášovy patálie. Dopoledne následujícího dne si vlčata plnila korálky ze svých zápisníčků. Domů dojela tak akorát na nedělní rodinný oběd.

SAM_5824

Káně

Tento záznam byl publikován v Kronika . Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *