Zpráva z inspekce 21.- 23.11.2011

 I v listopadu proběhla inspekce. Musím říct, že některé družiny se zhoršily, některé se zlepšily. Tuto zprávu neberte, prosím, jako sekýrování rádců, ale jako jakousi pomoc – radu. Byl bych rád, rádcové, kdybyste se už podle toho začali pracovat. A ty chyby, do příští inspekce odstranili.

Mloci (21. 11. 2011) :

  •  Zatopení: 16:29 (nebyly třísky, špatný papír)
  •  Zahájení: 16:34

Chválím Klikouše za klíče. Nic méně, úroveň schůzky byla hrozná. Přišel nový člen. Já být nováčkem, tak bych z klubovny po pěti minutách vystřelil a už se nikdy nevrátil. A ještě jednu věc k příjímání: když přijde nováček, tak všeho nechejte. Rádce by měl ho uvítat v družině a ostatní by se měli představit. Samozřejmě, že by se neměli u toho bavit, jak to bylo u Mloků. A prosím, vyvarujte se blbým kecům a nejapným poznámkám, zvláště když je ještě v klubovně nováčkův dohled, který ho do té klubovny zavedl (David Adámek). A také nechápu, že Klikouš se divil, že ve skříni je nějaká Zasvěcovací stezka, kterou jsem dal onomu nováčkovi. Dále schůzku narušovaly pozdní příchody. Rádce neměl nachystanou DS písemně, spoléhal na krmítka, ale nebyl materiál, a tak se „improvizovalo.“ Chválím Lukyna za připravenou hru. Nic méně, všiml jsem si, že když Lukyn zakřičí, jsou všichni zticha. Tím chci říci, Klikouši, abys ho více zaměstnával jako svého podrádce. Jinak celá schůzka byla prosycena jakousi anarchií. Většina z nich zlobila. Klikouši, více jim strhávej body za chování a připravuj už program úměrný kategorii členů. To, že v některých případech dělají bordel, se vyvíjí z programu. Nudí je.

  • Průměr testu Skaut ekologem: 9,83               3. místo
  • Inviduální ocenění: Hroch                              3. místo

Závěrečné hodnocení: nechtěl bych sem chodit. (35 %)

Poznámka: uděluji čárku za nenachystané dřevo na topení

 

Jestřábi (22. 11. 2011)

  •  Zatopení: 16:36
  •  Zahájení: 16:31

Schůzka jako celek se mi líbila. Ale pár připomínek se tu najde: Pozdní zatopení – byla zima!!!

Nenachystaná DS písemně. Divím se, že Kyli ještě používá slovo CHOBOT! Želva opět držkatý. Vevča nemá vypnutý mobil.

  • Průměr testu Skaut ekologem: 10,25          2. místo
  • Inviduální ocenění: Majkl                         1.-2. místo

Závěrečné hodnocení: líbilo by se mi sem chodit  (75 %)

Poznámka: uděluji čárku za nezametenou klubovnu

 

Štiky  (23. 11. 2011) :

  • Zahájení: 16:17
  • Zatopení: 16:15

Zahájení 17 min po je trošku moc. To, jak to má zavedené Kecka, no nevím. Tuleň a Vačky jsou podrádci. Ale nefungují samostatně. Kecka jim musí něco nařídit, až potom to udělají. Pokud rádce má dojít v 16:15 tak v 15:50 musí už hořet oheň, 16:00 se musí zahájit, a tu čtvrthodinu např. zahrát nějakou krátkou hru, než přijede rádce s informacemi a dalším programem. To se nestalo. Dále se k topení nikdo neměl. Především Tuleň dělal mrtvého brouka. Rádce má stručně připravenou DS ve svým zápisníku. Za jeho přítomnosti v pořádku probíhá schůzka. Členové jsou hodní a poslušní, program odsýpá. Všichni se baví.

Kecka odchází do kytary 17:20 a nastává kámen úrazu. Podrádcové v hlavě a dlouho loví nějakou hru. Navíc Tuleň nezapisuje body za hry do bodování. A vše stvrdí neuklizenou klubovnou. Chválím Kecku, že se snaží.

  • Průměr testu Skaut ekologem: 11,4       1. místo
  • Inviduální ocenění: Kecka                 1.-2. místo

Závěrečné hodnocení: schůzka se mi líbila za Keckové režie (ne za Tuleňové nebo Vačkyho   (55 %)

Poznámka: Lukáš uděluje čárku za neuklizenou klubovnu

 

 

V Břeclavi: 27. 11. 2011               VOR pověřen inspekcí: Káně

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *