Objevitelská plavba o podzimních prázdninách 25. – 29. 10. 2017

Přes 40 plameňáků strávilo podzimní prázdniny na chatě pod kopcem Strážná u Lelekovic.

DSCF0880

Středa

Cestu osobákem jsme si zkrátili námořnickým testíkem v týmech 1 Starý vlk a 2 vlčata. Po vystoupení v České jsme se vydali na chatu. Nakonec se z toho vyklubala procházka ne úplně nejkratší cestou. Večer ještě proběhla běhací hra Přípravy na odplutí, během které bylo možné se dozvědět, kdo byl u moře, letěl v letadle nebo rozdělal oheň jinak než sirkama.

Čtvrtek

Dopoledne vlčata pekla hady na ohni a měla program s Klikoušem a Řízkem. Na Staré vlky čekal důstojnické výcvik během kterého bylo možné si i splnit některé činy. Odpoledne byl pak nachystán výcvik i pro plavčíky, kde jednotlivá stanoviště měli připravená Staří vlci a bylo možné si na nich splnit korálky. Večer přípravy na odplutí pokračovali školením o chování v krizových situací. To probíhalo skrze scénky, které měli jednotlivé družiny Starých vlků připravené a vlčata hlasovala, jakou možností z nabízených by se zachovala. Den uzavřel přehledový testík pro družiny o proběhlých parlamentních volbách, diskuzi o apolitičnosti atd.

Pátek

Den odjezdu na moře v podobě dopolední vycházky k zadanému cíli. Vše bohužel zhatil déšť a tak bylo zaveleno k návratu do přístavu a zbytek dopoledne proběhl ve znamení oblíbené hry Farář – vikář – kostelník (nebo Admirál – Kapitán – plavčík?). Odpoledne bylo ve znamení rukodělného tvoření. Staří vlci vyráběli ruční papír a vlčata připravila po ostatní bosou stezku a vyráběla model lodi z kartonu. Zbytek odpoledne probíhala rada orlích per a přípravy na sněm. Večerní sněm pak řadím nejen kvůli vysoké účasti k těm rozhodně povedenějším. Několik vlčat bylo pasováno do skřítkovských titulů, bylo uděleno dost činů (i když nutno uznat, že hodně z nich tvořili Kliky splněné ve čtvrtek dopoledne) a Tomzbr byl pasován na Lovce. Také bylo dost věcí k prodiskutování, které musela utnout až pozdní večerní hodina a únava.

Sobota

V sobotu po snídani proběhlo vylodění se se stavbou vesnice za neustálých útoků domorodců. I díky spojení všech družin se nakonec podařilo vše řádně postavit a domorodce porazit. Po této hře se vlčata sbalila a zamířila na vlak, zatímco Staří vlci vyrazili na zbytek dne na výlet vedoucí přes rozhlednu na Babím lomu. Večer potom probíhal v poklidnějším duchu při deskovkách, povídání a zpěvu. Z toho nás vytrhl jen závěr symbolického rámce pod zemí…

Neděle

V neděli nás měl čekat jen úklid a poklidná cesta domů. Proti byl ale ovšem silný vítr, kvůli kterému nešla elektřina včetně čerpadla na vodu. Takže jsme třeba umývali nádobí ve vodě po těstovinách. A ani vlak nejel tak jak měl, což jsme vyřešili nasednutím na bus a průjezdem přes Brno šalinou a nakonec jsme domů dorazili skoro na čas.

 

Díky všem zúčastněným za povedenou výpravu.

Tento záznam byl publikován v Kronika . Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *