Vlčácké přespání na Apollu 27.-28. 9. 2017

Dne 27. – 28. 9. vlčata našeho oddílu přespala na turistické základně Apollo, kde bojovala se superpadouchem Joshem Jonesem.22429396_10210483610271242_1149418990_o

V 15:55 jsme se začali pomalu scházet na autobusovém nádraží v Břeclavi. Kolem půl páté s námi dojel autobus na zastávku u Apolla, odkud jsme došli na turistickou základnu, kde se všichni ubytovali v dřevěných chatkách. Po chvíli se z nás stali dostihový koni a obíhali jsme závodnický okruh. Před setměním jsme šli pro dřevo na večerní táborák. Při cestě jsme si tipnuli a následně vyzkoušeli, kolik dřepů uděláme za jednu minutu.

Po vrácení z procházky jsme společnými silami rozdělali oheň a každý si udělal špekáček k večeři. U táboráku jsme zpívali písničky z vlčáckého zpěvníku a vykládali o našich dobrých vlastnostech. Večer nás ohrožoval zlý padouch Josh Jones, ale naštěstí jsme ho zahnali UV baterkami a přitom jsme se dozvěděli, že chinin pod UV paprsky svítí modře a takové ty chloupky na bankovkách svítí taky.

Další den proběhla rozcvička pod vedením Káněte. K snídani každý měl to, co mu maminka přibalila do baťohu. Pak jsme šli na procházku kolem rybníka Apolla. Předtím nás ale opustil Káně, protože musel jít na vinobraní. Cestou nám zavolal starosta  Junáka-José, aby nás varoval před superpadouchem Joshem, jenže to už bylo pozdě. Nakonec jsme přemluvili Joshe, aby se stal taky skautem a tak nikdo nepřišel k úhoně.

Když jsme přišli na základnu, tak jsme si sbalili věci, uklidili chatky a šli na autobusovou zastávku, z které nám jel autobus do Břeclavi. Na autobusovém nádraží jsme se rozloučili a šli domů s úsměvem na tváři.

Zapsal: Řízek

Tento záznam byl publikován v Akce . Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *