Vlčata vyrazila na listopadovou výpravu do břeclavské džungle

Ani při sychravém a chladném počasí naše neohrožená vlčí smečka nelení doma u kamen. Na konci listopadu vyrazila vlčata z oddílu Plamen na výpravu do okolních břeclavských lesí. Přečtěte si, co všechno na svém výletě z Lednice do Břeclavi kluci zažili.

V sobotu 27. listopadu jsme se sešli v devět hodin ráno v počtu šestnácti vlčat a tří vedoucích na břeclavském autobusovém nádraží. Oproti minulým sychravým dnům bylo jasné počasí pro výpravu jako stvořené. Nastoupili jsme do autobusu směr Lednice.

Samotná cesta byl nezapomenutelný zážitek, protože autobus byl narvaný k prasknutí. Nakonec se nám všem úspěšně podařilo v Lednici na náměstí vystoupit.

Vyrazili jsme směrem k vlakovému nádraží, kde jsme oficiálně zahájili výpravu oddílovým pokřikem, naučili se skautský pozdrav. Zahráli jsme se seznamovačku, abychom si připomněli, jak se kdo jmenuje. Hned poté jsme pokračovali v cestě až ke Třem Gráciim, kde byla obědová přestávka.

Po obědě čekala každé vlče tři stanoviště, kde si kluci mohli splnit různé korálky či věci do naší zbrusu nové nováčkovské zkoušky. Pokoušeli se také rozluštit zapeklité hádanky. Asi ve tři čtvrtě na dvě byl nejvyšší čas vytáhnout kotvy, abychom došli včas do Břeclavi.  

Stihli jsme se ještě vyfotit u kaple Sv. Huberta, kde nás muselo předčasně opustit Káně, protože jelo večer do Brna. Po cestě nás občas zdržovali Staňa se Šimonem, protože si přidali další zavazadlo v podobě asi 4 metrové „klády“, kterou táhli až na kraj lesa.

Kavkovy obavy, že dojdeme pozdě do Břeclavi a rodiče na nás budou čekat, se však ukázaly jako neopodstatněné, protože jsme šťastně došli kolem půl páté na břeclavské náměstí, kde jsme se rozloučili a rozešli do svých domovů.

Výprava se nám všem líbila a už se těšíme na další.

Zapsal Kavka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *