Velká podzimní výprava do Pezinoku (SK)

Po delší odbě jsme opět vyrazili na mezinárodní výpravu. Tentokrát naše kroky směřovaly do slovenského Pezinoku, kde jsme strávili pět dnů podzimních prázdnin. Vyrazili jsme do kopců Malých Karpat, vařili u místních vinic, v noci pozorovali hmyz a sovy nebo bojovali o indiánské skalpy.

dscf9659

1.den,středa:

Sešli jsme se ve středu v 8:45 na vlakovém nádraží v Břeclavi. Následovala asi padesátiminutová cesta do Bratislavy a odtud asi dvacet minut do Pezinoku. Po zabydlení na skautské klubovně nás Pajda poslal najít informační centrum a vzít tam mapu Pezinoku a okolí. Poté jsme po družinách vyšli na krátkou vycházku. A protože jsme ze Štik dorazili jenom dva (Tomík a já), tak se Tomík připojil k Jestřábům a já k Mlokům. Pajda řekl, ať dojdeme v šest večer. Ovšem došli jsme až v osm večer. Na vycházku jsme dostali pár úkolů. Vytvořit landart a zahrát si na brtníka.

dscf9540

Po příchodu jsme měli chvíli čas. Pak následovala mezidružinová soutěž, ve které jsme měli uhádnout daný jazyk. Následoval čas spánku.

2.den, čtvrtek:

Den začínal rozcvičkou. Po rozcvičce jsme měli snídani, kterou dělal Váva s Trumpetem. A nedopadla moc dobře. Ano, jak jistě víte, byl to totální hegeš, co se skoro nedal jíst. Jelikož tam Váva nasypal půlku zavařovací sklenice plné soli. Po ,,snídani“ následovalo Pajdovo čtení z Malého Prince o zodpovědnosti.

Následoval přesun za město na družinové vaření. To už dopadlo lépe. My (Štiky) jsme vařily špagety se smaženým párkem na koření, Jestřábi dělali rýži s masem a Mloci měli kuskus s nějakými různými ingrediencemi. Zde se také ukázala Mikiho kuchařská dovednost, kdy přeměnil maso na uhlík.

dscf9553

Poté jsme s Učněm zvolili nepravidelnou cestu trním. Později jsme zahájili další boj o skalp a to kop a hod míčem do dálky. Po návratu na klubovnu Učeň přednášel o skautském zákoně a jeho hodnotách.dscf9589

3.den, pátek:

Po Želvově rozcvičce ve spacácích nám Učeň přečtl Hupův dopis o pravdomluvnosti (úryvek z knihy Ostrov přátelství). Poté následoval Keckův program, kdy jsme malovali na sklenice. To byl také další z bojů o skalp. Pak jsme připravovali sněm, který byl po krátké pauze na hry. Řešili jme tam věci okolo nedostatku členů, nebo co s nováčkovskou zkouškou.

dscf9606

4.den, sobota:

Po rozcvičce a snídani následoval další Keckův program o sebeovládání. Následně jsme se sbalili na celodeňák a vyrazili. Cílem byl kopec zvaný Somár.  Ale protože byla mlha, nic moc jsme neviděli. Na vrcholku jsme si dali oběd složený z tradičních ingrediencí na celodeňák jako je chléb či paštika. Po příchodu zpátky na klubovnu jsme měli volno a po setmění jsme se vydali do vinohradu pozorovat hmyz na bílém plátně a vábit sovy nahrávky nebo houkáním.

dscf9680

5.den neděle:

Po Majklově rozcvičce, kdy jsme si zahráli na zachránce vzácných rostlin, jsme měli program o schopnosti rozhodnout se a přijmout výzvu. Poté jsme se sbalili a odešli na vlak. Ale aby to nemělo poklidný konec, Mikiho při cestě na nádraží napadlo, jestli má mobil. A v batohu ho nenašel. Vrátil se zpět na klubovnu a my jsme pokračovali na vlak. A protože nedošel do doby, kdy nám jel vlak, Učeň na něj počkal a jeli spolu pozdějším vlakem. Jak dopadl případ s Mikiho mobilem, nevím, ale my jsme dojeli asi ve dvanáct do Břeclavi a zde jsme se rozešli.

zapsal Chrostík, fotky Učeň

Tento záznam byl publikován v Kronika . Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *