Plamen výhrou v okresním sportovním fightu obhájil pohár z loňského roku

Vlčata a skauti oddílu Plamen vyrazili v sobotu 1. října do Lanžhota. Jejich cílem bylo obhájit loňské vítězství z okresního sportovního fightu. Po celodenní bitvě se podařilo vyhrát týmu Plamen 3 pod vedením Kyliho. Náladu i sportovní postřehy vám přinášíme v jedinečné reportáži přímo z místa dění.

dscf2488

Ráno, v 7:45, jsme se sešli v hojném počtu na nádraží. Hned na nádraží se naskytl problém, zapomněli jsme putovní pohár na klubovně, tak pro něj musel Kck doběhnout. Celou cestu vlakem jsme si povídali, natěšení na obhajobu poháru. Po výstupu z vlaku jsme rozvinuli oddílovou vlajku, kterou jsem nesl a kráčeli směr fotbalové hřiště. Po příchodu jsme si zahráli na muzikanty, odložili si věci do šatny. Rozdělili jsme se po družinách a každá dostala nějaká vlčata.

dscf2477

Následovalo slavnostní zahájení, na které jsme napochodovali v zástupu. Vedl jej vlajkonoš (Kanár) a Kyli nesoucí na zádech Mikiho, který držel pohár. Bohužel mé prostorové vnímání není nejlepší a nezvládl jsem dojít rovně na nástup. Aspoň vznikla nová hláška: ,,Rád bych šel rovně, když já ale nemám cit pro rovnost.”

dscf2494

Dále budu jako autor tohoto zápisu popisovat především sportovní cestu týmu Plamene 2. Los se s námi moc nemazlil, začali jsme ringem proti Trávě. Sice nikdo z nás dříve ringo nehrál, ale náš mladý tým, pod vedením zkušeného trenéra Kanára Kanároviče, který tímto zápasem odbyl debut na lavičce Plamene 2, dokázal převážit misky vah na svou stranu. Před zápasem tým provedl motivační pokřik: ,,My jsme vládci Moravy, my jsme borci z Břeclavi.“  Trenér následovně udělal soupisku, rozdal instrukce a šlo se hrát. Zápas, který pískali  zkušení sudí Anýsz a Ester , které viděly bohužel fauly jen na jedné straně. Ze začátku vyhrával tým Trávy, ale tým Plamene 2 se vrátil do hry, otočil a vyhrál 12:4.

dscf2637

Po tomto velice vydařeném zápase následoval fotbal proti mixu, kde nastoupil Plamen 2 v této sestavě: TomR-Štěpán-Šimon-Mlčka-Kanár( C)-Kuba-Jáchym, trenér: Kanár Kanárovič asistent trenéra: Martin Vačkář, rozhodčí: Valach. Do tohoto zápasu vletěli ,, Kanárci“ , jako hurikán, jen bohužel neproměňovali své šance. K největšímu ohrožení TomRovy brány došlo poté, co obrana zaspala a situaci musel řešit Kanár skluzem, zákrokem, jak sám komentoval: ,, čistějším než slovo Boží“, ale sudí to viděl jinak, udělil Kanárovi napomenutí a následně žlutou kartu za protesty. Tým mixu ale z této šance nic nevytěžil. Chvíli se hrálo nahoru dolů, ale ke konci poločasu  Kanár načechral míč pro Kubu, který se nemýlil. 1:0 pro Plamen 2. O přestávce, dle našich dostupných zdrojů, byl vítr v kabině Plamen, protože trenér nebyl spokojený s herním projevem. Během 2. poločasu se prosadil Jáchym a Kanár a Plamen si výsledek pohlídal. 3:0.

dscf2588

Pokračovali jsme zápasem proti Lanžhotu 2 v bränballe , který i přes obrovské chyby Kanára, Plamen zvládl. Série s Lanžhotem 2 se natáhla vzájemným zápasem v lakrosu, kde bohužel přišla první porážka. Klíčový podíl na ní měl sudí Červenáček, který neodpískal útočný faul podražení( 2:00 vyloučení, cca. 1. minuta hry) na Kanára jedním z domácích, který se následně nemýlil. Brankář Imrich Stavební byl proti jeho střele bezmocný.Po obědové pauze si Kanárci zpravili chuť zápasem proti Mixu.

dscf2561

Kanárky následně čekalo derby s Plamen 3, s Kylim s bränballu, který prohráli o pouhé 4 body. Do dalšího derby proti Mikimu a jeho Plamenu 1 ve fotbale nominoval Kanár Kanárovič sestavu s jednou změnou. Kanár jde na hrot a tento tah se trenérovi oplatil, Kanár dovedl svůj tým dvěma góly a jednou asistencí k výhře 3:1 ( 1:1, 2:0, Kanár, Kanár, Kuba- Miki).

dscf2517

V tomto bodě turnaje měli Kanárci minimální šanci na výhru poháru, ale jejich soupeř Plamen 3 potřeboval v posledním zápase, v ringu vyhrát. Podle našeho informátora přijmul Kanár úplatek za to, že prohrají. Výsledek mluví za vše 67:2. Trenér Kanár Kanárovič o tomto zápase pronesl:,, Zklamal mě výkon kapitána Kanára, ležet a povídat si se sudí!? Nemyslitelné, proto jsem se mu rozhodl odebrat kapitánskou  pásku a udělit mu 50% pokutu. Jinak výkon mužstva byl jednoznačně nejhorší z celého turnaje a výsledek odpovídá poměrům na hřišti, gratuluji soupeřům k vítězství.“ Kanár po tomto zápasu ukončil hráčskou kariéru:,, Chci se teď naplno věnovat mládeži, klubu a muzice, věřím, že se týmu bude i nadále dařit “, uvedl. Této kauze se budeme i nadále věnovat.

           pro www.skautsky.sport.cz zapsal Andulka, fotky Vačky

Tento záznam byl publikován v Kronika . Uložit odkaz do záložek.

1 komentář u „Plamen výhrou v okresním sportovním fightu obhájil pohár z loňského roku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *