Týden 30. 11., 1. – 4. 12.

Další týden uběhl jako voda s novým tu máme zase naše aktivity.

Pondělí:

Na pondělí jsme si pro vás nachystali tři šifry, všechny obsahují citát nějaké vám jistě známé filmové postavy. První šifra je nejlehčí, u dalších dvou už bude potřeba trochu zapřemýšlet. Pokud se někomu z vás podaří všechny tři šifry vyluštit, napište správné tajenky Řízkovi nebo Vačkymu a tím si od nás získáte opravdové uznání.

První šifra:

fladnaG-yksálaitsovaksalyvejorpénječybOutonmettivatsazuohomídilhcýnječyboyničíndešvénbordešípsežmesjlitsijZohénijocěnanlešiřpáJuolortnokdopolztežrduežůmalísáklevezuopežířěvnamuraS

Druhá šifra:

švchiinumísemečilrtzoohndtumízetimíocejpsárnvaéítcmjoseannd-élAubbsurbmlá

Třetí šifra:

SDEVHCARTS

TEITSIVÁNĚ

RKNEPRTUEN

AEENOYRKNA

CHNÍDATEKR

HNÁ-MISDET

JĚVISTVEDS

EVUHNĚVVEÉ

CESTAKTEMN

Úterý:

Tentokrát pro vás máme něco akčnějšího. Zkuste si doma z věcí, co máte k dispozici, jako stůl, židle, žehlící prkno, noční stolek, lano, polštáře atd. postavit překážkovou dráhu. Pro koho? No třeba pro sourozence, pro taťku nebo mamku nebo případně pro vašeho pejska. Nebo pro sebe! Nezapomeňte pak hlavně všechno uklidit na své místo.

Středa:

V dlouhé karanténě bez školy a jiných zábav jste jistě shlédli velkou spoustu filmů nebo seriálů. Viděli jste ale ten nejlepší film vůbec? Ne? Tak se na něj běžte mrknout! Jmenuje se Detektiv Ivan Trojan (Ivan Trojan tam ale nehraje), je cca 5 roků starý a natočil ho Vačky, kterému pomáhali další lidi ze skautu. Vyšetřuje se vražda, děj se odehrává okolo naší skautské klubovny a v hlavních rolích se představí vaši známí- Vevča, Tof, Jelen, Miki, Kanár, Učeň, Řízek, Vačky, Tomr, Klikouš a další. Je to taky jediný hraný film, kde vystupuje jako jedna z postav kartonový reklamní panák. Film je na dostupný na Youtube na adrese: https://www.youtube.com/watch?v=TpcXD2yofI0&t=128s

Čtvrtek:

Tento den bude nejvýznamnějším dnem za dlouhou dobu- otevřou se totiž hospody! Na posezení u piva ale mají Vlčata ještě čas, proto pro ně máme jinou zábavnou aktivitu :D. Pokuste se na každé písmeno v abecedě najít a napsat co nejvíc věcí (nebo alespoň jednu), které máte u vás doma. Jako příklad udávám věci, co jsou v mém pokoji, ve kterém tyhle řádky zrovna píšu a začínají na písmeno A- aktovka, autogram, ametyst, autoatlas. Můžete si tuto aktivitu s někým zahrát i jako soutěž, kdo takových věcí napíše víc.

Pátek:

Sny. Trávíme v nich nemalou část svého života a přesto nikdo neví, co vlastně znamenají. Někdo o nich tvrdí, že můžou napovědět, co se stane v budoucnosti, někdo říká, že to jsou jen náhodně namíchané vzpomínky, které mozek přehrává, aby zůstal v noci nějak činný. Umělci v nich často hledají inspiraci pro svá díla. Jedno je ale jisté- ve snech se může dít to, co je ve fyzickém světě nepředstavitelné. Většina z nás má jednou za čas nějaký bláznivý sen, který si někdy pamatuje i dlouho po probuzení. Pokud si na nějaký z takových snů alespoň trochu vzpomínáte, zkuste jej nakreslit. Nemusíte ani kreslit konkrétní věci a děje, propusťte uzdu své fantazii. Ať je vaše kresba abstraktní jako sny. Pokud se vám bude obrázek zamlouvat, neváhejte a pošlete nám jeho fotku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *