Máme tu další aktivity

A je tu další týden před námi a s ním i naše aktivity.

Pondělí:

Slovo skaut pochází z anglického „Scout“ v překladu zvěd. Z toho vyplývá, že skauti mají mnoho společného se zvědy z 2. Světové války. Vaší pondělní aktivitou bude postavit si bunkr z věcí, které najdete doma (třeba židle, deka, nebo jiné předměty).

Úterý:

Abychom neseděli jenom doma, tak jsme si pro vás připravili úterní aktivitu. Jako správní průzkumníci a zvědové se vydáte do lesa a zkusíte najít co nejvíce z těchto bodů: Najdi 3 různé listnaté stromy (zkus se podívat na jejich listy), najdi jehličnatý strom (podívej se jestli má dlouhé šišky, kam směřují, jakou mají velikost a jestli mu opadalo jehličí nebo ne). Posledním úkolem bude nalezení pruhované značky, jako na obrázku níže. Poté najdi její význam.

Středa:

Na výpravě, která byla na konci září, jsme navštívili různé kouty světa. Středeční aktivita bude souviset se zemí, kterou známe jako Nizozemsko. V Nizozemsku vlastní každý obyvatel průměrně 1,3 jízdního kola. Vyrazte tedy na kolech po Břeclavském okolí a prohlédněte si místní přírodu a památky.

Čtvrtek:

V pátek budou Američané slavit Halloween. U nás tento den známe jako Dušičky, ale můžeme se inspirovat jimi a udělat si pořádně strašidelnou výzdobu. Nejikoničtějším prvkem je vyřezávaná dýně, ve které hoří svíčka. Zkuste si tedy s pomocí rodičů takovou dýni vyrobit a poslat nám její fotografii. Pokud nemáte doma žádnou dýni, můžete si alespoň vystřihnout a vybarvit dýni papírovou. Pokud se chcete pustit do něčeho náročnějšího, vyrobte si rovnou celý strašidelný kostým!

Pátek:

Páteční aktivita bude náročnější, protože budete zkoušet skok daleký. Požádejte rodiče o pomoc s měřením a pochlubte se nám, jak daleko jste doskočili!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *