Úkol dvanáctý/8. 4. 2020

Medvědi, nevědí, že vlčata sní i česnek…

Právě v těchto dnech všude v lesích kolem Břeclavi roste medvědí česnek – zelené listy (zatím bez květů), která vůní i chutí připomíná onu pálivou zeleninu. Vyražte tedy s rodiči či staršími sourozenci pro něj. Hodit se bude košík nebo igelitová taška, do které jej budude sbírat.

Doma jej pořádně opláchněte vodou, nechejte okapat a uschnout. Poté už jej můžete jíst jen tak nebo nakrájet a nasypat na chleba s máslem.

Tip kuchaře Káněte: umyté a osušené lístky medvědího česneku najemno nakrájejte a naložte je do oleje (např. slunečnicového) ve sklenici a uložte do chladničky. Chuť medvědího česneku se v oleji pěkně rozvine. Můžete přidat např. do česnekové polévky. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *