Velká podzimní výprava Znojmo 25.10-29.10.2014

Konečně zde máme Keckův zápis z Velké podzimní výpravy. Ve fotogalerii jsou i už i fotky.

V sobotu ráno jsme se vydali na výpravu do Znojma. Hned po ubytování na klubovně znojemských skautů jsem kluky vytáhl ven na pochodové cvičení. Někteří pochopili recesi a s radostí se pustili do popěvku ze speciálního zpěvníku, který sestavil Káně. Bohužel i tyto nadšence prvotní nadšení upustilo, a tak jsme se vrátili na klubovnu. Tam jsme ale dlouho nepobyli a hned jsme si pod vedením Učňa zahráli staročeskou hru Na špačka v nedalekém vřesovišti. Věčer mohli kluci zažít na vlastní kůži, že nebylo vůbec lehké uprchnout přes hranice v době totality. Museli sestavit zprávu z obálek ukrytých po Znojmě a hlídaných STB. Jedna obálka byla tak ukrytá, že než ji kluci objevili, tak ji stačil Chrostík pomočit.

V neděli ráno jsme se(vedení) ještě před snídaní namaskovali a spěchali do vřesoviště, kde jsme předstírali všelijak raněné. Kluci v domnění, že jdou na družinové výpravy, nás museli ošetřit. Musím uznat, že jsem očekával lepší přístup. Po obědě měl Učeň se starýma vlkama duchovní obnovu. Večer nás Pajda naučil několik pokročilejších uzlů, a den jsme zakončili zpíváním.

V pondělí jsme se pod vedením Pajdy vydali na celodeňák, a protože jsme nevzali moc jídla, tak někteří jedinci museli jíst i javorové listy. Večer po dlouhé době opět proběhl sněm. Dva hlavní body diskuze byly znovuzavedení registrační zkoušky a možnost jet na společný tábor s dívčím oddílem V Trávě. Klikouš horlivě souhlasil s tím, že to šuplkráli jen prospěje, ale Chrostík oponoval, že ženy jen rozptilují :-D. Nakonec jsme ale rozhodli, že přizveme holky na velkou výpravu, a až podle toho se rozhodneme, jestli by společný tábor mohl fungovat.

V úterý jsme se vydali autobusem na tábořiště v Podhradí. Zde proběhlo tradičně družinové vaření (kluci mě docela mile překvapili) A po poledním klidu jsme zahráli velkou hru Na sběrače Orchidejí. Po příjezdu do Znojma se Pajda s menší skupinou kluků vydal na nákup, a my ostatní zamířili do klubovny. Krátce po příchodu překvapili Klikouše strážníci městské policie, když nám přivedli tři vlčata, které zaspali v autobuse a projeli se až na konečnou. Naštěstí vše dobře dopadlo, a tak jsem s Klikoušem zprovoznil znojemské zvukové zařízení a uspořádali velkou karaoke soutěž.

No a v úterý jsme začali balit už hned ráno, a tak jsme docela netradičně nemuseli spěchat. To se nám ale nakonec dost vymstilo a tak nám ujel vlak. Při čekání na další se s námi dal do řeči jeden senior-skaut, což byla docela zajímavá vložka před odjezdem domů.

Zapsal Kecka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *