Den svatého Jiří

Dnes 24.4. má svátek Jiří. Pokud by jste se o něm chtěli dozvědět něco víc, tak se mrkněte na http://teepek.cz/skaut-out/osobnost/581-kdo-byl-sv-jiri-a-kdo-jsi-ty.  Je patronem skautů a proto se tento den slaví jako Mezinárodní den skautů a skautek. U této příležitosti probíhá spousta akcí jako šátkový den nebo den v kroji, do kterého jsme se letos zapojili. O tom jak to dnes v Břeclavi vypadalo je následující článek.

Roveři našeho střediska u námi vysazeného stromu

Roveři našeho střediska u námi vysazeného stromu.

V krojích jsme byli už od rána ve škole. Na dvou námi nejvíce navštěvovaných školách jsme uspořádali focení o velké přestávce.

Plameňáci na Slovácké.

Plameňáci na Slovácké.

Skauti všeho druhu před gymnáziem.

Skauti všeho druhu před gymnáziem

Na večer jsme pak měli dohodnutou  jednu akce, která se snad příští roky stane tradicí. Bohouš s Ančou a Čokoškou domluvili na městském úřadě, že můžeme vysadit strom, který jsme od nich dostali. Místo určení bylo podle výsadbového plánu na ulici Stromořadní. Jeňa nám před tím ještě rozdal moc zajímavé texty pro zamyšlení nad desaterem. Na místě určení nás hned po příchodu začal kontrolovat pán z blízkého domu, ze kterého se nakonec vyklubal penzionovaný učitel z ekonomky. Jak práce probíhali, jde vidět na následujících fotkách.

DSCF4270

DSCF4272

DSCF4275

DSCF4288

Doufám, že jste si všichni dnešní den užili, a že nás příští rok bude třeba ještě o trošku víc okrojovaných.

1 komentář u „Den svatého Jiří

  • Ahoj Plameňáci a roveři, svátek sv. Jiří, patrona skautů, měl od ústředí Junáka zajištěnu publicitu v médiích,proto si všichni posluchači Radiožurnálu mohli ve ČT 24.4.2014 krátce po poledni v pořadu „Odpolední Radiožurnál s Petrem Králem“ poslechnout, že v Břeclavi se skauti v tento den chystají vysadit skautský strom.
    Přiznám se, že tato zmínka mne velice potěšilo.
    Záznam reportáže je stále k poslechu v archivu na www Radiožurnálu (http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3108556 od cca 38. minuty)

    Mimochodem,za tuto neúmyslnou „reklamu“ vděčíme pravděpodobně Učňovi a jeho příkladné aktivitě na http://www.krizovatka.skaut.cz.

    Bratři, je dobře, že je o nás slyšet. Zasloužíte si to 🙂

    Hezké skautské jaro přeje Bohouš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *