Den druhý / úterý 17. 3. 2020

Jaká aktivita nás čeká v úterý? Na internetu jsem kdysi četl, že v roce 2014 si průměrný Čech umyl ruce 10x za den. Někteří zdravotníci v USA si ruce myjí dokonce i 30x za den. Kolikrát to dáme my?


K úterní aktivitě budeš potřebovat pouze tři věci a to papír, tužku a mýdlo. Pokaždé, když si umyješ ruce, udělej si na papírek v koupelně čárku. Na konci dne potom sečti počet čárek.

Budeš lepší než průměrný Čech v roce 2014? Kolikrát sis za den umyl ruce? Zamysli se, kdo v rodině si potrpí na hygienu a říká ti, aby sis umyl ruce?

Do aktivity určitě můžeš zapojit celou rodinu. Na papír v koupelně udělej pro každého člena rodiny sloupeček, do kterého si bude každé umytí zaznamenávat.

Že nevíš, jak si správně mýt ruce? Postup pro důkladné mytí rukou najdeš pod textem. Nezapomeň, že ruce se správně myjí aspoň 20 vteřin. Nápovědou ti může být písnička Hodně štěstí zdraví, která se zpívá, když má někdo narozeniny. Když si budeš umývat ruce, zazpívej ji dvakrát celou.

Image result for umývání rukou děti

Jak jsi dopadl? Kolik čárek je na konci dne na tvém papírku? A kolik čárek za úterý nasbíral Řízek? Napiš nám do komentářů a můžeme výsledky porovnat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *