Velká velikonoční výprava Severka

Co se událo o Velikonočních prázdninách na chatě Severce?

DSC_7326

Dne 29. 3. 2018 jsme se sešli na nádraží ČD a v 6:30 jsme vyjeli vlakem směr Olomouc, kde jsme vystoupili a jeli jsme do Hrubé Vody-Smilov. My, staří vlci, jsme vystoupili v Hrubé Vodě a vlčata vystoupila o zastávku dál. My jsme dostali od Kecky informace, kam máme jít. A tak jsme se vydali po modré. Po pět seti metrech do zakázané oblasti, jsme překročili potok a měli jsme jít po cestě, ale my jsme se rozhodli, že půjdeme přímo do kopce. Po dvaceti minutové cestě jsme došli na hřeben kopce, zde jsme potkali Jestřáby, a tak jsme se spojili a šli k našemu cíli, ale potom jsem se podíval na mapu a zjistil jsem, že jsme náš cíl přešli asi o pět set metrů a už jsme se rozhodli, že se nebudeme vracet. Po tom, co jsme došli, tak jsme byly vysláni, abychom udělali večeři, kterou jsme vařili dvě hodiny a byla to pudinková rýže. Po večeři jsme šli hrát s vlčaty hru s Trifidy a pak už byla večerka.

DSC_7262

Dne 30. 3 2018 jsme se v 9:30 probudili. Vstávat jsme měli v 8:00, ale vedoucí zaspali. Po rozcvičce byla snídaně, služba byla složena ze Štik a Mloka Tomzbra. Na snídani byl chleba s vajíčkovou pomazánkou. Po snídani dojeli Káně s Emou a vydali jsme se vstříc osudu. Po cestě jsme hráli spoustu her jako třeba maďarské klíště. Po návratu jsme vyráběli linoryt, mezitím, co vlčata měla sněm. Poté jsme šli zpívat do velké místnosti. Zpívali jsme až do 23:30.

DSC_7501

Dne 31. 3. 2018 jsme se po rozcvičce a vydatné snídani, kterou tvořily rohlíky s marmeládou a kakaem, vydali na blízkou louku, kde probíhalo družinové vaření. Až na Mloky se jídla všem družinám povedly. Kolem 16:00 nás opustila vlčata. Poté jsme spontánně začali hrát schovku a hráli jsme ji do půl deváté. Kecka se v posledním kole schoval tak dobře, že jsme ho společnými silami našli až po půl hodině.

DSC_7645

Dne 1. 4. 2018 jsme vstávali později, neb byla neděle, Po snídani jsme měli v plánu vyjít na pruty, ale pak se to zvrhlo a šli jsme pro kešku. Měli jsme ji najít už první den podle jednoho příběhu. Měli jsme hledat čtvercovou zídku Všichni jsme hledali, až ji Miki našel. Tak jsme se všichni podepsali. Po chvíli kochání se na kešku jsme šli udělat lomené oblouky z plochých kamenů. Všichni jsme dostali nějaké body. Už jsme si mysleli, že odejdeme, když Jeleň uviděl jeden starý vánoční stromeček a tak ho napadlo, že by se na něm dalo jezdit a udělat si spřežení. Tak jsme tam na něm jezdili a udělali si takovou bobovou dráhu. Až Kecka zavelel odchod, odešli jsme na Severku. Ušli jsme asi 2,5 km a narazili jsme na strmý kopec s říčkou. Pokračovali jsme dál po proudu říčky, ze které Vávu napadlo udělat dalších několik říček. Ten kdo tam byl s námi, tak si udělal vlastní potůček. Na Severce jsme uklízeli budovu, pak jsme si zahráli deskovky a nakonec jsme si udělali hostinu ze zbylého jídla, Váva hlavně udělal domácí brambůrky.

DSC_7232

Přepsal Řízek

Tento záznam byl publikován v Kronika . Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *