Vlčata vybojovala v krajském kole závodů desáté místo

Letošní krajské kolo Závodu vlčat a světlušek se konalo o víkendu od 27. do 29. května v areálu lednického zámeckého parku. Naše hlídka Lišek, která postoupila jako druhá ze základního kola ve Vyškově, skončila na desátém místě. Oddíl Plamen tak na závodech reprezentovala družině Lišek ve složení Tomík, Kuba, Aleš, Radovan a Samík. Vedení oddílu gratuluje ke skvělému výsledku a děkuje za vzornou reprezentaci.

IMG_4878

Hlídka Lišek získala na závodech 100,6 bodů. Na vítězné Tuňáky z Bílovic nad Svitavou jí chybělo čtyřiadvacet a půl bodů. Na všechny hlídky čekalo v areálu zámeckého parku jedenáct bodovaných stanovišť. Na každém musela vlčata a světlušky ukázat, co všechno umí. V zámecké kuchyni Lišky připravovaly svačinu, u dědečka kořenáře poznávaly stromy a rostliny, u knížecího lékaře ošetřovaly zraněné.

IMG_4914

Nejlépe se naší hlídce dařilo při řešení krizových situací a u dvorní učitelky, kde kluci poznávali významné postavy z historie, doplňovali slova junácké hymny nebo přiřazovali výšivky na skautský kroj.

DSCN9706

Letošní krajské kolo Závodu vlčat a světlušek organizovali skauti a skautky z břeclavského okresu. Hlavním rozhodčím závodu byl Káně a hlavním velitelem Učeň. Pro téma závodu jsme využili okolí zámeckého parku. Soutěžící pomáhali ovdovělé kněžně Josefíně vládnout v jejím knížectví, kterému škodili dva zlí rádcové – Lorenc a Florenc.

IMG_4901

Jestli jsou vlčata a světlušky na vládnutí v knížectví dostatečně připraveni, prověřilo jedenáct stanovišť v parku. Krajské kolo závodů nakonec vyhrála v kategorii světlušky hlídka Vlaštovky z Pozořic u Brna, v kategorii vlčat se na prvním místě umístili Tuňáci z Bílovic nad Svitavou. Obě hlídky postoupily do republikového kola, které se uskuteční v polovině září v Novém Městě nad Metují.

IMG_4898

Za pomoc s organizací bychom rádi poděkovali obci Lednice, Základní škole Lednice, Tělovýchovné jednotě Moravan Lednice a kastelánce lednického zámku Ivaně Holáskové.

zapsala Emuláda, fotky Michi

Tento záznam byl publikován v Kronika . Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *