Vánoční výprava do Havlíčkova Brodu

Na poslední společnou výpravu loňského roku jsme vyrazili staří vlci i vlčata do Havlíčkova Brodu na Vysočině. Opět nás na našem putování překvapili mafiáni a obdrželi jsme od nich novou zprávu. Trénovali jsme také na střediskový koncert skvělou scénku o skautské Popelce. Vyráběli jsme andělíčky z vlny nebo jsme vyrazili na výlet do okolí Havlíčkova Brodu.
DSCF6792 (1)

V pátek osmnáctého prosince chvíli před pátou odpoledne začíná naše výprava do Havlíčkova Brodu. Za deset minut pět nasedáme do vlaku, který nás zaveze do Brna. Tam jsme čekali asi půl hodiny na další spoj, který nás dovezl přímo do Havlíčkova Brodu. Cesta k „našemu bydlení“ nebyla zas tak dlouhá, ale po několika hodinách strávených ve vlaku byla celkem únavná.

Na místě jsme neměli moc času na vybalení a nachystání věcí na spaní, myslím tím spacák a tak podobně, protože už byl nachystaný program. Šlo o pokračování celoroční etapové hry, kdy jsme získávali informace o druhé famiglii. Tato zjištění nás zavedla do jakéhosi skladu, kde ležela obálka, kterou jsme ale nesměli otevřít v Havlíčkově Brodě. Po dokončení této „prácičky“ jsme všichni odešli do našeho „bydlení“.

DSCF6797

V sobotu ráno jsme ještě trénovali scénku o Popelce na střediskový koncert. Až jsme ji celkem uměli, vyrazili jsme na výlet. Ušli jsme zhruba 11 kilometrů. První jsme šli k nádraží, odkud nás vlak zavezl o dvě stanice dále. Odtud jsme se vraceli zpátky do Havlíčkova Brodu. První zastávka byla u rybníku, kde jsme objevili výpust vedoucí pod mostem. Později jsme zastavili u studánky, kde jsme zchladili žízeň. Poslední zastávka byla u zříceniny, kde jsme odpočívali při hře.  Jeden člověk stál zády a v jakoukoliv chvíli se mohl otočil. Když odhalil někoho, kdo se pohnul, poslal ho zpátky na začátek.

Cesta zpátky byla samý kopec, ale příroda vypadala nádherně. Jakmile jsme došli zpátky do „bydlení“, čekalo nás konečně jídlo. Poté jsme sešli do tělocvičny v přízemí, kde na nás čekal skaut z Havlíčkova Brodu. Přednášel nám o hvězdách, což bylo hodně zajímavé a naučné. Mně se to hrozně líbilo. Večer jsme trénovali písničky na střediskový koncert a ještě hráli pár her v kruhu. Bylo u toho hodně srandy a taky nás to pěkně unavilo.

DSCF6793

V neděli byly na plánu dílničky, kde jsme vyráběli vlněné andělíčky nebo kuličky. Obě dvě činnosti byly zábavné a při dělání těchto věcí utíkal čas strašně rychle. Ještě jednou jsme si zopakovali scénku na vánoční koncert.

DSCF6804

Hned potom jsme uklidili celé bydlení a vyrazili jsme na vlak. Ten nám odjížděl ve dvanáct směrem do Brna. Tam jsme čekali asi hodinu na vlak, který nás konečně dovezl domů do Břeclavi. Celá výprava se mně hodně líbil, zažili jsme hodně srandy a spoustu dobrodružství.

zapsal Šindy, upravila Emuláda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *