První víkend rádcovsko-ohniveckého kurzu v Ratíškovicích 13. – 15. 11. 2015

Na první víkendovou akci rádcovsko-ohniveckého kurzu jsme vyrazili do Ratíškovic. Spali jsme v klubovně místních skautů. Vyslechli jsem si několik přednášek o tom, jak lépe vést družinu a co s ní dělat. Dozvěděli jsme se také o ohnivectví. I když jsme vyrazili na pověstný smolný pátek třináctého, celá výprava se podařila a nikomu se nic nestalo.

Pátek třináctého v čtvrt na pět jsme se sešli na vlakovém nádraží. Když jsme přijeli na konečnou zastávku, šli jsme dlouho potmě lesem, až naše malá výprava dorazila do Ratíškovic.

Když jsme tam přišli, místní skauti zrovna končili schůzku. První co nás napadlo při vstupu dovnitř bylo: ,,jdeme prozkoumat první patro a sklep“. Skauti z Ratíškovic měli klubovnu moc pěknou, hlavně první patro, kde jsme objevili dvě klubovny. My jsme měli přednášky v té druhé, která byla větší, stál tam stůl a bylo tam hlavně hodně polštářů na sezení. Spali jsme dole v největší klubovně s velkým jídelním stolem.

Potom co jsme si všechno dobře prohlédli, nás Učeň zavolal na přednášku. Ještě před přednáškou dojela Učňova kamarádka (později i naše) Owi. První začal přednášet Učeň. Věnoval se družině a její činnosti. Když skončil, šli jsme si zahrát deskovky. Během toho s nám Učeň vedl osobní pohovory o našem zapojení v oddíle.

Druhý den jsme netradičně začínali rozcvičkou, kterou vedl kecka, který zaspal. Následoval program s Majklem. S ním jsme skládali své družinovky po dvojicích. Poté jsme hráli cirkulárku a další hru s šátky. V odpoledním klidu jsme našli ve sklepě dřevěné pušky na gumičky a pořádali jsme válku v lese. Válku nám zkazila Owi, která se na nás přišla podívat. Tak jsme ji za to zavřeli do sklepa. Naši válku proti Owi zavřené ve sklepě přerušil až Kecka, který přednášel o družinových výpravách. Když se setmělo, vyrazili jsme ven. Jediné, co si z toho pamatuji, je pěkný strom. U toho nám přednášela Owi a potom ještě Pajda. Oba se se věnovali ohnivcům a ohnivectví.

Třetí den ráno před úklidem a balením ještě Pajda mluvil o hře a hraní a dalších věcech. Následovalo uklízení a balení. Když jsme vyrazili na hodonínské nádraží, začalo trochu pršelo. Na konci cesty jsme měli pořádně promočené boty. V neděli odpoledne jsme celí promočení dorazili domů, ale za mě tahle výprava byla super.

zapsal Kyli

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *