25. narozeniny Racia

Hned se začátkem školního a skautského roku jsme nelenili. Část z nás vyrazila na první letošní výpravu do Lednice s Kánětem a Klikoušem. Jiní zůstali v Břeclavi a podíleli se na organizaci oslav břeclavské firmy Racio.

Den s RaciemSe zaměstnanci Racia jsme slavili v sobotu v areálu břeclavské lokomotivy. Vždyť už Racio funguje čtvrt století. Jelikož má naše středisko Svatopluk na vlivných postech ve firmě několik lidí, dohodli jsme se na menší spoluúčasti při doprovodném programu.

Den s Raciem

Den před vypuknutím, tedy v pátek, slavnosti vyrostlo v rohu sportovního areálu vedle víceúčelového hřiště týpí.

Den s Raciem

Hned v sobotu před třetí hodinou odpolední se u něj začalo shromažďovat pár břeclavských skautů. Konkrétně přišel Hroch, Tof a Vačky z našeho oddílu a Kulďas, Ráca, Eliška, Dráček a Johča z oddílu V trávě. Postupem času ještě přibyla Lentilka a Káně.

DSCN4901

Všichni jsme se snažili o zabavení některých dětí, které se i se svými rodiči nachomýtly v rohu s týpím. Po splnění alespoň dvou z pěti nenáročných úkolů dostalo dítě některou z cen například lepítko nebo placku s nápisem Racio a také letáček s informacemi o oddílu.

DSCN4891

Dále si děti i rodiče mohli prohlédnout fotky či některou z kronik vystavených v týpí.

DSCN4863

Kromě obstarávání zábavy pro ostatní jsme měli čas i pokochat se drezůrou dravých ptáků, pořádně se najíst v blízkém rautu či udělat si pár společných fotek. Kolem sedmé hodiny večerní jsme týpí začali pomalu balit. Většina skautů také opustila areál Lokomotivy Břeclav.

Zapsal Vačky a Ema

Čtěte také o letošní první společné výpravě do Lednice.

Tento záznam byl publikován v Kronika . Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *