Společná schůzka skautů & skautek 20.3.2015

Ne moc často se zde objeví zápis z nějaké schůzky, ale ta dnešní si to rozhodně zaslouží. A to nejen proto, že jsme navázali na pololetní výpravu do Nového Města na Moravě a uspořádali ji společně s holkama z Trávy.

150320_09

 

Na úvod jsme zjistili, že naše středisko má vlastní pokřik a s ním jsme zahájili tuto schůzku. Úkolem první hry bylo hravou formou zjistit jména všech přítomných a rozdělit se do 4 skupin. 150320_01Z každé skupiny se pak stal sbor poradců z časopisu Bravo a dostala v obálce velké množství více či méně záludných otázek, které se v tomto časopise doopravdy objevily. Mohli si vybrat, na které otázky chtějí odpovídat, a ty pak měli za úkol i s odpověďmi nějak přenést na papír.

DSCF5645Další hra se věnovala ideálnímu partnerovi/partnerce. Napřed si každý třikrát odpověděl na otázku, jaký by ten jeho měl být. Pak tyto svoje nápady dali dohromady kluci a holky zvlášť a odprezentovali to druhému pohlaví.

Pak všechny překvapil vyděšený Bohouš, který si na plácku všiml několika zraněných roverů (kterým tímto moc děkuju), které bylo potřeba ošetřit.

DSCF5676

 

DSCF5670

DSCF5664

 

Ve skutečnosti šlo o přípravu na Svojsíkův závod, který naše skauty a skautky čeká na konci dubna ve Znojmě. Tak snad se na něm vyvarují drobných zaváhání, kterých se dnes dopustili.

150320_10

Na závěr schůzky jsem se podívali na pěkné interaktivní video o nebezpečích, která na nás čekají na internetových seznamkách. Ve zpětné vazbě byla dnešní schůzka hodnocena moc kladně a kluci i holky si vyžádali další opakování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *