1. Závod Tour de Mikulov

Dne 10.10.13 se konal premiérový závod Tour de Mikulov. Závod byl určen pro celé širší vedení, ale z blíže nespecifikovaných důvodů se ze závodu omluvili Káně, FMP, Lukas, Jeleň a po dlouhém přemlouvání i Kecka. A tak se na start postavili pouze dva stateční – Učeň a Majkl.

Part no. 1

Závod byl rozdělen na 2 etapy. První etapa obsahovala to, že závodníci absolvovali trasu s dvěma povinnými zastávkami a cílem v Klubovně na Šilingrově ulici. Start byl v 7:05 na adrese Dukelských hrdinů 10. Závodníci vyfasovali jeden velký batoh na záda(60 litrů +, tedy velký batoh na výpravy), jeden malý batoh, ale plný s veškerým školním vybavením a aby to neměli tak lehký, tak vyfasovali dohromady jeden koberec o velikosti 23m2 a hmotnosti 15kg. První povinná zastávka v boxe byla naplánovaná na Gymnázium, kam závodníci také dorazili ve vymezeném čase. Tam museli splnit úkol, a to takový, že jeden ze závodníků musel vzít oba malé batohy a obě bundy, které měli na začátku účastníci na sobě a ty potom bezpečně uschovat v jedné z podzemních garáží(skříněk) Břeclavského Gymplu. I tuto zastávku stihli bravurně a tak se mohli vydat na druhou zastávku, a to byl dům Káněte. Tato trasa byla nejdelší a tak se na trase naskytly nějaké problémy(rozmotání koberce), ale ty byly vyřešeny, a tak mohli pokračovat dál. U Káněte nebyl úkol nijak složitý. Jen museli ti dva vyfasovat klíče od klubovny a pak už mohli nerušeně upalovat plnou parou vpřed směr Klubovna. Tak byl záchytný bod. Závodníci zde mohli odložit koberec a do již připravených batohů nafasovat 110 kg kaštanů. Kaštany byly určeny na vykoupení za sběr v Boji o Týpí. Po naložení a zkontrolování mezičasu(bylo 7:40) se oba závodníci vydali zpět do Cíle, který byl opět na Gymplu. Oba ale své síly podcenili(měli jsme 35kg kaštanů v batohu a dalších 20kg k ruce – bedničce) a nestihli přijít včas do cíle, který byl stanoven na 7:55(začátek vyučování).

P.S. Oba dva s bráchou jsme psali první hodinu test. Já ze ZSV a brácha z Matiky. Bohužel kaštany byly moc těžké a tak jsme z klubovny na gympl šli 20 minut.

 

Part no. 2

Po skončení vyučování jsme s bráchou nasedli na vlak do Mikulova a s našimi malými kamarády jsme se vydali do výkupny kaštanů. Nakonec jsme vezli pouze 70kg, protože těch 40kg v rukách se fakt nedalo unést a bylo to i nad naše síly. V Mikulově jsme vystoupili ve tři hodiny a měli jsme jediný úkol. Najít sběrnu, vyložit kaštany a stihnout zpáteční vlak v 16:01. Sběrna byla na ulici Dukelská. Podle bráchy to mělo být asi 2.2 km daleko. Brácha nedal dopustit na název závodu a už od prvních metrů nasadil rychlé tempo(chtěl stihnout vlak ve 4). Po dvou kilometrech měl být údajný cíl, ale místo toho jsme se nacházeli nedaleko náměstí a po sběrně ani vidu, ani slechu. Brácha ale znal cestu, a tak jsme pokračovali dál. Cesta vedla po nějaké silnici pryč z Mikulova, a co bylo na tom ještě horší, tak většinou do kopce. Zdá se to být jako sranda, ale nést 35-40kg na zádech a přitom stíhat Učňa, kterého jsem v jednu dobu ani neviděl, tak to sranda fakt nebyla. Byl jsem na něj docela naštvaný, protože se hnal za sběrnou jako za zlatem a na mě kašlal. Asi po 3.5km na mě počkal a říkal, že volal tomu pánovi, co ty kaštany vykupuje, a prý jsme 5 minut od cíle. Oba už jsme byli uplně vyřízení, ale brali jsme to jako výzvu. Vzpomněli jsme si na Obrok, kde hlavní heslo bylo ,,Chalenge accepted“ a pokračovali jsme dál. Po dalších 500m metrech jsme spatřili ceduli – MIKULOV červeně přeškrtnutý, což znamená konec vesnice. A co byste nečekali, sběrna nikde. Po dalším telefonátu jsme zjistili, že sběrna je asi 200 metrů za Mikulovem ve směru na Klentnici. Po 4,5 km jsme konečně přišli ke sběrně. Když ona to nebyla sběrna, ale Lesy ČR, které vykupovaly kaštany pro divočáky. Po vyložení kaštanů, spočítání a zvážení nám bylo nakonec naúčtováno 89 kg. Díky výhodnému kurzu jsme vydělali neuvěřitelných … Kč(viz níže). Náš mezičas byl 15:41. A tak nám zbývalo 20 minut na zpáteční cestu. Zvolili jsme styl – běh. Celou dobu jsem bráchu proklínal, protože běžet 4 kilometry s úplně promočeným oblečením byla lahůdka 1 stupně. Nakonec jsme na nádraží dorazili přesně ve 4. Už jsme jenom nasedli a vlak se s námi vydal zpět do naší startovní pozice – tedy DOMŮ…

 

Pár perliček na konec:

 

  • Kurz výkupu kaštanů: 2kč za 1 kg
  • Vydělané peníze: 178 Kč
  • Vypoceného potu: 6,52 litrů potu
  • Shozených kilo: dohromady před 3,6 kg tuků

 

 

A na závěr jedna věta pro moje brašule: I LOVE YOU MY BROTHER!!!

Zapsal: Majkl

 

Tento záznam byl publikován v Kronika . Uložit odkaz do záložek.

4 komentáře u „1. Závod Tour de Mikulov

  • Musím upřesnit, že jsem se závodu skutečně zúčastnilo. Dostal jsem totiž stranický úkol odvést zbylých asi 40 kg (2 bedničky) kaštanů zpátky do klubovny. A tak jsem hned po škole startoval naši „D 24“ (Daewoo 24 let staré). První úkol byl z naší ulice odjet. Splněno. Dokonce mi ani nechcípl motor! Za druhé: bez ohrožení dopravy se dostat ke dvoru gymnázia. Taktéž splněno. Ve třetím úkolu mi rozhodčí strhli body, neboť jsem parkoval na místě, které bylo rezervováno pro gymnázium. Ale když jsem to učitelské díte, tak co! Nakládka byla bezproblémová, jen jsem měl strach, že se mi ta papírová bedna protrhne. La tache finale (závěrečný úkol) spočíval v tom nacouvat s vozidlem dvorem až ke dveřím klubovny. Tady se musím pochválit za krásnou jízdu. 10 bodů z 10. A to jsem řidič – začátečník. Do cíle dojíždím jako první s nejvíce body. A pak že se něčeho takového neúčastním. Tcha!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *